Bästa tv-skärmarna för gaming

gaming TV

När det kommer till gaming är en ordentlig och kraftfull skärm otroligt viktig. Skärmen är en stor del av hela gamingupplevelsen. Om skärmen är av dålig kvalitet kommer spelandet inte att bli lika kul och givande. Därför ska man alltid lägga lite extra tid och pengar på en riktig gaming tv. En gaming tv kommer ta ditt spelande till en helt ny nivå. Här kommer några exempel på riktigt bra tv-skärmar för gaming, samt några generella tips till dig som vill skaffa en ny gaming tv.  

Att tänka på innan du väljer skärm 

Innan vi börjar lista några av de bästa och populäraste gamingskärmarna, ska du få några goda råd. När du börjar ge dig ut på jakt efter en gaming tv ska du tänka på ett par saker. Vad är det som är viktigast för dig? Är det upplösningen? Är färgerna viktigare för dig? Ska tv:n vara så användarvänlig som möjligt? Ska den ha flera olika funktioner? Vilka konsoler använder du? Vilken typ av spel föredrar du? Ju mer du tänker på dina egna behov och önskemål, desto lättare kommer du att kunna hitta den perfekta gaming tv:n för ditt spelande.  

PHILIPS 24″ FHD LED Smart-TV 

Är en smidig liten LED-skärm på 24 tum. Denna skärm passar perfekt till lite yngre gamers eller till dig som letar efter ett bra budgetalternativ. Upplösningen ligger på 1920 x 1080 pixlar, vilket är helt ok, då detta är en ganska liten skärm. Denna skärm kommer med en smart fjärrkontroll, vilket alltid är trevligt. Med denna smarta gaming tv kan du även använda appar som till exempel YouTube, Netflix och webbläsare. Menyn på denna tv är lätt att navigera då den är ikonbaserad. Tv:n har en snabb uppdateringsfrekvens och har en riktigt liten fördröjning.   

LG OLED55GX6LA 55″4K OLED-TV 

Om du letar efter en riktigt tunn och stilren tv att hänga upp på väggen i ditt gamingrum eller vardagsrum är detta ett utmärkt val. Om man kollar på priset ligger den på medelnivå. När du köper denna gaming tv får du mycket för pengarna, speciellt när det kommer till bildkvalitet. Som namnet antyder är denna gaming tv en OLED-tv. Detta ger skärmen otroligt starka färger och en riktigt djup svärta. Som om inte detta vore nog är denna tv även en 4k-tv. De fantastiska färgerna och den höga upplösningen ger en skarp och verklighetstrogen bild. Tv:n har även en responstid på 1ms, vilket är riktigt bra för gaming.  

SONY XH90 85″ Smart Android 4K TV 

Denna gaming tv från Sony är en riktig premiumtv av allra högsta kvalitet. Är du ute efter en optimal gamingupplevelse och har en större budget är denna tv som gjord för dig. Det är ännu en kraftfull 4k tv som är sprängfylld med smarta funktioner och häftig teknik som kan få munnen att vattnas på vilken spelnörd som helst. Detta är en riktigt stor skärm på hela 85 tum. Om du vill imponera på dina medspelare är detta skärmen för dig och ditt spelrum. Skärmen har en inbyggd chromecast, något som alltid är trevligt att ha. Detta är även den ultimata tv:n för Playstation 5. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.