De kändaste action figurerna 

billiga action figurer
spoonser

Actionfigurer och intresset för dem är inget nytt fenomen. Filmindustrin står bakom några av de mest omtyckta och populära filmrullar som kultförklarats av flera generationer. Vad sägs om Star Wars som varit populär i över 20 år? Eller Marvel där man kan välja mellan Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow och Spider Man? Pokemon är väldigt omtyckt bland de yngre medan filmer som Predator eller Alien är populära bland de som blivit lite äldre. 

Det är inte enbart filmindustrin som startat intresset för actionfigurer. Vi ska inte glömma serietidningarna som Batman eller böckerna om Harry Potter som lett till ett enormt intresse av samlarföremål världen över. 

För gedigna fans, oavsett om det gäller filmer, böcker eller serietidningar så finns det inget bättre än att ha sin favoritfigur stående i hemmet. Andra föredrar att köpa T – shirts eller hänga upp posters på väggarna. Samlarkollektioner kan se ut på lite olika sätt. Barn föredrar att ha figurer tillverkade av plast som de kan leka med. Idag finns det billiga action figurer som man kan köpa och som fungerar jättebra för barn som är stora fans av någon film eller serie. 

Kollektioner både för barn och vuxna

Som sagt finns det kollektioner som passar barn och sådana som passar vuxna. Att samla på föremål som kopplas till en favoritfilm eller serie tillhör inte ovanligheterna. Dock kan man märka en stor skillnad mellan kollektionerna ämnade för vuxna fans och de som passar barn. 

Barn älskar figurerna oavsett om de är av hög kvalité eller inte. De leker med dem och vill helst ha så många som möjligt. Att köpa en sådan kollektion är därför relativt enkelt. Online butiker och leksaksaffärer erbjuder kända sortiment som NECA, Hot Toys eller Sideshow Collectibles.

De vuxna samlarna är lite mer kräsna. De leker inte sina figurer, utan ställer dem helst på en synlig plats i hemmet och njuter av dem. Vuxna fans spenderar helst mer pengar på en kollektion som utmärker sig med hög kvalité. De köper en kollektion för att ha den i många år framåt. Barn har inte alls samma syn på just den punkten. För dem räcker det med att figuren ska ha någorlunda samma utseende som figuren i filmen eller boken då den inte behöver ha något större samlarvärde. 

Var handlar du dina actionfigurer? 

Actionfigurer kan du handla både på nätet och i en fysisk butik. Är du en vuxen person som även är en samlare och som gillar dyrare produkter kan det vara bra att kanske besöka en fysisk butik där du kan titta på samlarföremålen. Visserligen finns det även bra kollektioner på nätet. Många av figurerna av högsta kvalité tillverkas utomlands och då är online handel det enda alternativet. 

Titta gärna på nätet var de mesta och mest kvalitativa samlingarna finns och beställ gärna därifrån. Som det nämndes i tidigare rubrik tenderar barn att tycka om lite enklare figurer som de kan leka med. Att tillfredsställa deras behov är betydligt lättare då de flesta leksaksaffärer erbjuder gott om actionfigurer med passande tillbehör. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.