Hjärngympa med hjälp av Rubiks kub

rubiks kub
spoonser

Träning och gympa för kroppen, det är vad många kanske ägnar sig åt, eller vet att de borde! En sak de flesta dock glömmer, det är att det är minst lika viktigt att träna hjärnan! Det är bra att ge den utmaningar av olika slag ibland, så att den håller sig alert! En del har ju intressen, som tränar hjärnan, utan att man ens är medveten om det. Att spela schack, lösa korsord och liknande, det är riktigt bra träning för hjärnan! Om du medvetet vill träna din hjärna och ge den olika utmaningar, så kan det vara smart att köpa en Rubiks kub. Eller rättare sagt, köp flera olika! Du kan hitta en hel del varianter av Rubiks kub på mastercubestore.se. Om du ägnar dig en stund varje dag åt olika kuber, så kommer din hjärna att hålla sig mer alert. Det gör även att du kan förbättra ditt minne.

Lösa kuber ger dig bra träning

För att du ska kunna träna din hjärna på bra sätt, så är det smart som sagt att använda dig av flera olika sorters kuber. Du kan med fördel sitta och försöka klura ut hur du ska vrida för att alla delar ska hamna rätt. Dock är det bra att veta att det är vissa vridningar enligt algoritmer som måste till för att den ska lösas! Om du inte klarar av det på egen hand så finns det guider och lösningar på nätet att tjuvkika på!

När du börjar med en Rubiks kub, ta då en som är lite lättare, som 2×2, eller den vanliga på 3x3x3. När du känner att du kan lösa den, rätt snabbt, så kan du gå vidare till mer avancerade kuber. Du kan även lösa samma kub, men på nya sätt. Som att göra det med en hand, eller med förbundna ögon.

Originalet av Rubiks kub är 3×3×3 och har 54 färgade rutor. Men sedan finns det även andra varianter. Det finns de som har fler rutor eller färre rutor. Grejen är att ju fler bitar en kub har, desto svårare är den att lösa. Nu handlar det inte om det är själva komplexiteten som blir svårare, utan att det beror på att det är många fler vridningar.

Sen finns det lite enklare varianter av kuber att lösa, som till exempel de som har ett ojämnt antal bitar. Det beror på att de oftast även har fasta mittbitar, som sitter där de sitter!

Många kuber att välja på

Det kan vara smart att välja fler än bara en enda Rubiks kub. Om du kollar in mastercubestore.se så har de en hel del olika varianter. De har dessutom kuber, som inte är i kubformer, samt att de också har andra sorters IQ-pussel. Köp gärna hem ett par varianter. När du sedan känner att du klarar av dem så kanske nästa steg är speedcubing, som innebär att lösa kuber på tid. Du kan då satsa på att köpa en sådan speed cube med, som är lite annorlunda mot den vanliga. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.