Saker att ha i åtanke när du väljer en spiraltrappa

spiraltrapp

En trappa som kommit att bli att mer populärt att välja, det är en så kallad spiraltrapp, eller spiraltrappa. Det är ju idag många som bor i lite mindre bostäder, där det är viktigt att spara in på ytan. Fördelen med just spiraltrappan är att den inte tar så stor plats. Det tack vare att den går som i en spiral uppåt. Det gör att den passar utmärkt för dig som har ont om plats, men behov av en bra trapplösning. Det finns dock en del saker du måste ha i åtanke när du ska välja en spiraltrapp. Bland annat bör du fundera på saker som storlek, steghöjd och design. 

Vilken storlek ska spiraltrappan ha? 

För att hitta rätt spiraltrapp, så bör du ju utgå från det utrymme du har i din bostad. Det är viktigt att din trappa inte är i vägen för dig eller att den tar upp allt för mycket plats. Men samtidigt är det viktigt att den inte är för liten. Den ska ju vara enkel att använda och även säker. 

För att ta sig upp och ner i en spiraltrappa, så är det viktigt att tänka på vad för höjd du har på själva stegen. Dessa bör placeras med rätt avstånd, så att du inte behöver ta jättekliv, eller snubblar för att det är för lågt avstånd mellan dem. 

En spiraltrappa går som sagt i en spiral uppåt och du bör fundera på åt vilket håll du vill att den ska så att säga snurra åt. Den kan ju antingen vrida sig åt vänster eller höger. Plats samt hur du vill ha din design avgör hållet.  

Din spiraltrappa måste även ha ett räcke, för att den ska vara säker att gå i. Eftersom att en spiraltrappa sällan går mot en vägg och är fristående, så är detta jätteviktigt. Se till att du väljer en bra höjd på räcket, så att det passar in dels i förhållandet till gångytan, dels passar de som ska använda trappan.  

En annan sak att ha i åtanke för din spiraltrapp, det är vad för design och vad för material den ska vara i. Du kan välja att ha en spiraltrappa helt i trä, så väl som du kan välja att ha en spiraltrappa i stål. Du kan välja det som passar in i ditt hem. En spiraltrappa i trä ger en lite mer lantlig känsla, medan en spiraltrappa ger en lite råare, industriell look.  

Hitta en spiraltrappa som passar dig 

Det kan vara en god idé att anlita en bra trappspecialist för att hitta den spiraltrappa som passar dig. Du kan då ofta på hjälp med att planera den, samt få hjälp med att få de mått samt det utseende du vill ha. En bra trappspecialist är Stegfabriken, som har en mängd olika trappor i sitt sortiment samt en massa mer. Det är rätt smart att kolla in olika spiraltrappor för att hitta den som passar just dig och ditt hem. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.