Satsa på en bekväm hängmatta

spoonser

Något som är skönt att lägga sig i, ute i sin trädgård, det är en hängmatta! I den kan du koppla av, stressa ner och bara vara! I en bekväm hängmatta kan du njuta av en god bok, eller varför inte ta en tupplur? Utomlands, där det är varma nätter, så sover man gärna hela nätter i sin hängmatta. Det kan du också göra, om du vill. Det både inne och ute! Det går ju nämligen att ha hängmattan inomhus med! Dock är det ju allra vanligast att se dem ute i trädgårdarna om sommaren. Du som vill köpa dig en bra häng matta, du bör fundera lite på vad det är du är ute efter. Det finns ju en mängd olika varianter att välja mellan idag. Det är olika material, olika storlekar och olika upphängningsmetoder.

Ett vanligt sätt att sätta upp en hängmatta är att fästa den mellan två träd. Det är om du väljer en hängmatta som har ett rep i varje ände. Det går även använda andra fasta punkter att fästa dem i, om du har ont om träd! Ett annat sätt att hänga sin hängmatta, det är att ha en ställning eller ett stativ.

Hur du kommer i och ur din hängmatta

Att lägga sig i hängmattan eller att ta sig ur den, det kan kännas lite knixigt första gångerna. Det då den gärna gungar med och gör att du kan trilla både hit och dit. Det enklaste sättet att lägga dig i hängmattan, det är att sätta dig grensle över den, med ett ben på varje sida. Lägg dig sedan bakåt och lyft in dina ben. När du ska ur, sätt dig upp och grensla den igen och kliv ur!

Välj en hängmatta för dina behov

Som tidigare nämnt, så finns det ju olika modeller av hängmattor. Fundera på vem som ska använda den. Är det bara du, eller alla i familjen? Kanske en dubbelhängmatta är något för er? En annan sak att fundera på, det är var du ska placera den. Det så att du väljer rätt sorts upphängningssystem. Har du träd i trädgården så kan det passa med en häng matta med rep. Om du vill ha din hängmatta på altanen, på bryggan eller liknande, så kan det vara en fördel att välja en som kommer med ett stativ eller köpa till en ställning.

Din hängmatta bör vara i en bra storlek, så att du kan ligga bekvämt i den med din fulla längd. Du bör ha minst en meter tillgodo när du ligger i den. Sedan bör du även fundera på vad för material den ska vara i. Hängmattor kan vara i allt från nylon och nät till bomull. Sedan finns det ju även en massa olika sorters färger att välja mellan!

Om du har din hängmatta utomhus, tänk då på att den kan bli blekt i solen. Om det regnar mycket, så kan det vara bra att ta in den, för att den ska hålla längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.