Satsa på en bekväm hängstol

hangstol
spoonser

Om du har funderat på att skaffa en hängmatta, men inte riktigt har plats för det, så kan en hängstol vara ett bra alternativ. En sådan kan hängas upp lite var du vill, både inne och ute. En hängstol utomhus passar bra att ha på din veranda eller altan. Det går även utmärkt att hänga upp den i ett träd i din trädgård. Det finns många fördelar med att välja en hängstol. Dels är den snygg att se på, dels är den riktigt bekväm att sitta i. Den ger dig ett härligt gung samt avkoppling och är ett riktigt bra alternativ till den traditionella hängmattan. I dag finns det många olika varianter av hängstolar att välja mellan. Det finns de som är tillverkade i tyg så väl som det finns de som är i nät. Se till att välja en med bra bredd och höjd. Ju rymligare den är, desto bekvämare är det att sitta i den.

Fungerar både ute och inne

Något som är bra med hängstolar är att du kan ha den ute, eller inne, vilket som passar dig bäst. Eller du kan ju faktiskt ha båda delar. En hängstol utomhus passar perfekt att sätta upp ute på altanen så väl som det är fint att ha den i ett träd i din trädgård. Sedan som sagt går det helt utmärkt att sätta den inomhus. En stor fördel är om du har takbjälkar som är rejäla och stadiga, för att kunna fästa upp den på bra sätt. Men det finns även hängstolar med stativ som du då kan ha var du vill. Bara det finns ett bra utrymme att ställa den.

När du ska sätta upp den ute, så följer det många gånger med en tvärpinne och en upphängningsanordning. Du kan fästa hängstolen i altanens tak, i en trädgren eller ha den i ett stativ.

Hitta en hängstol som passar dig

En hängstol är skön att sitta i, särskilt om du gillar mjuka gungningar. Sedan är den även snygg som en slags inredningsdetalj. Det finns ju idag många modeller att välja med. De finns i olika material, som tyg och nät, samt att de även kommer i olika färger och storlekar. Det är även olika upphängningsalternativ. En del kan hängas i tak eller träd, andra kan du ha i ett stadigt stativ. Välj en som du gillar, både till utseende och form. Bra att veta är att längden på spridaren är det som avgör hur stort utrymme dina axlar får i stolen. Ju bredare spridare, desto mer utrymme har du i din stol. Sedan är det så att tygets längd i stolen är avgörande för om du bara kan sitta i den eller om du kan sträcka ut benen en del.

Du kan med fördel kolla runt på olika varianter på nätet för att hitta en bra hängstol utomhus, men se gärna även till att ta dig till en butik eller liknande för att provsitta olika modeller. Det för att veta vad som är bekvämast för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.